Thuis met de kids? Buitenspeeltip: maak jouw unieke krijtselfie

Je vervelen is goed voor een kind. Maar een verveeld kind is niet zo fijn voor jou als ouder (mammmmm ik verveel me ;-), want natuurlijk wil jij ook graag je to do lijst afvinken. Hoe zorg je ervoor dat je kids zichzelf op een leuke én leerzame manier kunnen vermaken?  

Ik geef je vanaf nu elke week een originele tip voor een buitenspeelactiviteit, waarmee kind(eren) zich lekker kunnen uitleven. En het kan natuurlijk niet anders, die activiteit heeft steeds iets met fotografie te maken 🙂 :

Buitenspeeltip 1)
Maak jouw unieke krijt selfie
Kinderen vinden stoepkrijten leuk en wat is er leuker dan met je creatie op de foto te gaan. Print het stap voor stap lijstje (onder de foto) waarmee je kind zelf aan de slag kan!

Kinderen thuis, buitenspeeltip: maak jouw unieke stoepkrijt selfie

Zo maak je jouw unieke stoepkrijt selfie
Stap voor stap:
1) Pak je stoepkrijt en eventueel een warm kleedje om op te zitten. Vraag een broer, zus, vriendje of vriendinnetje om gezellig mee te doen.
2) Een tip: ga lekker ver van elkaar af zitten zodat je tijdens het tekenen niet ontdekt dat je te weinig stoep hebt voor je tekening 😉 (minimaal 1,5 m, dus ook Corona proof)
3) Houd wel even rekening met de regels van het RIVM: was je handen vaak, hoest/nies in je elleboog, geef geen handen en blijf binnen als je verkouden bent en houd dus 1,5 m afstand.
4) Zo nu ben je er helemaal klaar voor: 
Teken met je krijt iets leuks op de stoep. Kies bijvoorbeeld iets waar je heel erg van houdt, je naam, iets wat je later wilt worden of iets anders waar je gek op bent of van droomt. Of misschien bedenk jij nog wel iets anders. Er zijn geen regels, alles mag. Laat je creativiteit de vrije loop! Ook een leuke tip: maak de krijttekening bij je opa of oma op de stoep, zodat zij ook iets vrolijks hebben om naar te kijken, nu ze zoveel binnen moeten blijven.
5) Kleur je tekening daarna zo mooi mogelijk in!
6) Ben je klaar? Laat je broertje, zusje of eventueel vader of moeder dan een gekke foto maken van jou en je krijtkunstwerk en zorg dat jij een rol speelt in het kunstwerk. Hoe? Kijk maar eens wat de kids bijvoorbeeld doen in de inspiratiefoto’s hieronder:

Buitenspeeltip: maak jouw unieke krijtselfieBuitenspeeltip in Corona tijd: maak jouw unieke krijtselfieBuitenspeeltip in Corona tijd: maak jouw unieke krijtselfie

7) Als je dat wilt: deel je foto op Instagram of Facebook. Leuk! Tag dan LIVINGmemories fotografie en gebruik de hashtag: #krijtselfie, zodat ik het ook kan zien en kan delen op mijn pagina, zodat anderen jouw krijtselfie ook kunnen bewonderen.
8) Heel veel plezier, ik kijk uit naar jullie foto’s!

P.S. Op dit moment bestaat er ook een stoepkrijtchallenge (initiatief van een vriendin van me), een actie voor eenzame mensen. Door je krijtselfie op de stoep bij je opa of oma of ander eenzaam persoon te maken, doe je hier ook direct aan mee, 2 vliegen in 1 klap) 

Wil jij ook graag later dit jaar een fotoshoot?
Lekker buiten op een mooie locatie of in mijn fotostudio? Het is ook mogelijk om een fotoshoot op zondag te boeken. Vraag me naar de mogelijkheden. Ik vertel je er graag meer over. Geheel vrijblijvend…ontmoeten we elkaar over een tijdje?

Ja ik wil graag meer informatie

LIVINGmemories fotografie – fotograaf in Ter Aar, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Zuid-Holland. Trouwfotograaf, gezinsfotograaf, familiefotograaf, zwangerschapsfotograaf, newbornfotograaf etc.

Voor spontane foto’s waarin je jezelf herkent. Dankzij een ontspannen, niet geposeerde, fotoshoot. In de studio of op locatie. Kies voor een ervaren gediplomeerd Vakfotograaf met specialisme Portretfotografie.