Thuis met de kids? Buitenspeeltip: Maak je eigen fotoplantje

Je vervelen is goed voor een kind. Maar een verveeld kind is niet zo fijn voor jou als ouder (mammmmm ik verveel me ;-), want natuurlijk wil jij ook graag je to do lijst afvinken. Hoe zorg je ervoor dat je kids zichzelf op een leuke én leerzame manier kunnen vermaken?  

Ik geef je elke week een originele tip voor een buitenspeelactiviteit, waarmee kind(eren) zich lekker kunnen uitleven. En het kan natuurlijk niet anders, die activiteit heeft steeds iets met fotografie te maken 🙂 :

Buitenspeeltip 3)
Maak jouw fotoplantje
Superfijn dat het voorjaar is en we weer lekker buiten kunnen spelen. In de tuin begint alles weer te groeien en maken we het gezellig met vrolijke bloemen en planten. En misschien hebben jullie zelfs ook wel een moestuintje? Met deze buitenspeeltip maakt je kind in de eigen tuin een heel grappig fotoplantje.

LENTE buitenspeeltip Maak jouw fotoplantje

Wat heb je nodig:
– Een fotocamera of smartphone (of vraag of je die van je ouders mag lenen)
– Een klein plastic plantenpotje of eventueel wegwerp drinkbekertje
– Een printer, schaar en plakband
– Een grappig plantje (dit wordt jouw haar) of zaadjes voor bieslook, tuinkers of een andere kruidenplant.
– Een beetje potgrond

Stap voor stap
Maak jouw fotoplantje:

1)Vraag aan je vader of moeder of je een fotocamera of smartphone mag lenen of misschien heb je er zelf al één? Ga de tuin in en maak daar van je eigen gezicht een gekke of grappige close-upfoto. Als je met zijn tweeën bent, kun je van elkaar een leuke potretfoto maken. Wees creatief, alles mag! Het is ook heel leuk als je met je ogen omhoog kijkt. Dat zie je vanzelf als je fotoplantje af is.
2) Print de leukste foto uit en knip je gezicht uit.
3) Plak je uitgeknipte gezicht met plakband op het plastic plantenpotje of drinkbekertje.
Maak onderin het bekertje of potje een klein gaatje.
4) Vul het daarna met wat potgrond.
5) Zo nu ben je bijna klaar: Zet jouw plantje in het potje.
Druk het zover in de grond, totdat het lijkt alsof het plantje jouw haar is geworden. Gebruik je geen plantje maar zaadjes (ook heel leuk), verdeel die dan gelijk over de grond in het potje en schep er daarna nog 1 cm potgrond overheen.
6) Zet jouw fotoplantje in de tuin en geef het elke dag een klein beetje water.
Wedden dat ‘jouw haren’ snel gaan groeien of nog langer worden?
7) Veel plezier met jouw grappige fotoplantje!
8) Hoe vond je het om dit fotoplantje te maken? Als je dat wilt, kun je (of papa en mama) het delen via Facebook of Instagram.
Deel bijvoorbeeld een foto van jouw vrolijke fotoplantje. Vermeld daarbij #livingmemoriesfotografie Dan kan ik het ook zien en ontvang je natuurlijk een leuk berichtje van mij!
9) Heel veel plezier en succes, ik kijk uit naar jullie berichtjes!

Bekijk hier ook de andere buitenspeeltips:
1) Maak jouw unieke krijtselfie
2) Ga op foto expeditie


Wil jij graag later dit jaar een fotoshoot?
Lekker buiten op een mooie locatie of in mijn fotostudio? Het is ook mogelijk om een fotoshoot op zondag te boeken. Vraag me naar de mogelijkheden. Ik vertel je er graag meer over. Geheel vrijblijvend…ontmoeten we elkaar over een tijdje?

LIVINGmemories fotografie – fotograaf in Ter Aar, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Zuid-Holland. Trouwfotograaf, gezinsfotograaf, familiefotograaf, zwangerschapsfotograaf, newbornfotograaf etc.

Voor spontane foto’s waarin je jezelf herkent. Dankzij een ontspannen, niet geposeerde, fotoshoot. In de studio of op locatie. Kies voor een ervaren gediplomeerd Vakfotograaf met specialisme Portretfotografie
.