Maatregelen ivm het Corona virus | LIVINGmemories fotografie

In verband met de richtlijnen van het RIVM rond het Corona-virus, het belang van jouw en mijn gezondheid en om de verspreiding van het virus te bestrijden, wil ik je laten weten hoe ik als fotograaf hier mee omga.

Als fotograaf volg ik uiteraard de adviezen van het RIVM voor het veilig uitoefenen van mijn bedrijf in de ‘1,5 meter samenleving’.

In het kort betekent dit het volgende voor mijn fotoshoots:

1.
Voorafgaand aan de fotoshoot (1 dag van tevoren) doe ik een gezondheidscheck bij mezelf en mijn klant. Dit doen we aan de hand van een vragenlijst van het RIVM. We checken daarmee of ik of jullie geen klachten hebben die passen bij het nieuwe coronavirus.

Wanneer 1 van ons 1 of meer vragen met JA moet beantwoorden, dan zullen we de fotoshoot moeten uitstellen totdat alle vragen met NEE beantwoord kunnen worden.

2.
Als we beiden de gezondheidscheck goed en serieus doen, dan zijn persoonlijke beschermingsmiddelen als een mondkapje of handschoenen niet nodig. Echter wanneer je toch graag wilt dat ik een mondkapje draag, is dat mogelijk. Dit kun je vooraf aangeven.

3.
Wanneer je een verhoogd risico hebt op een ernstig verloop van het Coronavirus, dan zul je zelf moeten afwegen of je beter op een later moment een fotoshoot kunt boeken.

4.
Ik zorg voor diverse hygiënemaatregelen: ik schud geen handen met mijn klanten, ik was mijn handen regelmatig met water en zeep en hoest of nies in mijn elleboog. Dit verwacht ik ook van mijn klanten.

5.
Heel belangrijk: tijdens de fotoshoot houd ik minimaal 1,5 m afstand tot jullie. Aanwijzingen geef ik vanachter mijn camera en in de praktijk blijkt dat dat geen problemen geeft. Als stel of gezin hoeven jullie geen afstand tot elkaar te bewaren dus knuffelen mag onbeperkt. 🙂 Echter houd wel ook 1,5 m afstand tot mij.

6.
Tijdens een newbornfotoshoot zal ik wel een mondkapje dragen, omdat ik voor het neerleggen en poseren van de baby, geen 1,5 m afstand kan bewaren.

7.
Ik fotografeer op een buitenlocatie met voldoende ruimte en weinig voorbijgangers. Ik zorg ervoor dat er ook in de studio altijd minimaal 1,5 m afstand is tussen ons.

8.

Ik werk uitsluitend op afspraak, zodat iedereen die komt op de hoogte is van deze voorschriften.

9.
Elke klant krijg deze voorschriften van tevoren meegestuurd bij de opdrachtbevestiging/factuur.

10.
Na elke fotoshoot zal ik gebruikte studioruimte, camera en overige gebruikte materialen/props grondig schoonmaken of wassen.

Twijfel je ergens over of heb je nog een vraag, neem dan altijd even contact met me op.
Laten we er een gezellige fotoshoot van maken. Samen kunnen we dit!

Groetjes,
Manuella Slof- Keijzer
LIVINGmemories fotografie

LIVINGmemories fotografie – fotograaf in Ter Aar, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Zuid-Holland. Trouwfotograaf, gezinsfotograaf, familiefotograaf, zwangerschapsfotograaf, newbornfotograaf etc.

Voor spontane foto’s waarin je jezelf herkent. Dankzij een ontspannen, niet geposeerde, fotoshoot. In de studio of op locatie. Kies voor een ervaren gediplomeerd Vakfotograaf met specialisme Portretfotografie
.