Newbornfotoshoot aan het raam Vinkeveen | LIVINGmemories fotografie

Onlangs deed ik een ‘raamfotoshoot’ bij een heel mooi gezin in Zevenhoven. De raamshoot is een tijdelijk alternatief voor een newbornfotoshoot. Het blijft heel erg bijzonder zo’n shoot. In dit mooie gezin was een lief klein meisje geboren. Superleuk natuurlijk, maar een kraamtijd in Corona crisis is niet zoals je je voorgesteld had. En een newbornfotoshoot in huis of in de studio was toen nog geen optie (nu wel weer). Tijdens deze raamfotoshoot konden we toch superleuke ‘newborn’ foto’s maken, maar dan veilig door het raam.

Van tevoren hadden we de shoot al even doorgesproken en had ik wat algemene tips gegeven. Daardoor hoef ik tijdens de fotoshoot zelf minder aanwijzingen vanachter het raam te geven. Het gezin had hun bank al lekker voor het woonkamerraam gezet, want zo konden ze de afgelopen periode ook hun dochtertje ‘showen’ aan hun (k)raamvisite buiten voor het raam. En toen ik aankwam stond grote broer al voor het raam klaar, wat een leuke ontvangst.

Natuurlijk mis ik het echt persoonlijke contact met de gezinnen die ik fotografeer tijdens zo’n fotoshoot wel, maar het doet me goed dat ik zo toch nog bijzondere momenten, die niet kunnen wachten tot na de Corona crisis, kan vastleggen. En ik geniet er enorm van dat gezinnen hun kleine wonder middels de foto’s meer kunnen delen met familie en vrienden.

Een raamfotoshoot is veilig
Tijdens een raamfotoshoot blijven jullie lekker binnen, dichtbij het woonkamerraam. Ik maak aan de andere kant van het raam, buiten, prachtige close-up foto’s van jullie wonder en jullie gezin. We hebben dus helemaal geen fysiek contact. Daardoor voldoen we aan de richtlijnen van het RIVM en is deze fotoshoot veilig. Jullie en ook mijn veiligheid moeten voorop staan. Zo kan ik in het huidige 1,5 m tijdperk, toch een serie mooie foto’s van en voor jullie maken. Een dierbare herinnering aan de allereerste weken samen.

Een echte newbornfotoshoot kan ook weer
Gelukkig mag ik door de versoepelingen van het RIVM nu ook weer newbornfotoshoots aan huis of in de studio doen, natuurlijk met 1,5 m afstand. Op de momenten dat ik jullie kindje moet neerleggen of poseren voor de foto, zal ik een mondkapje dragen. Als jullie dat willen, kan ik ook tijdens de hele shoot een mondkapje dragen.

Wil jij ook graag een raamfotoshoot?
Ben je bijna uitgerekend of is jullie kindje net geboren? En vind je een ‘echte’ newbornfotoshoot aan huis of bij mij in de studio nog wat spannend, maar wil je wel graag wat mooie foto’s van de eerste tijd samen? Dan is een raamfotoshoot een heel goed alternatief. Vraag me naar de mogelijkheden. Ik vertel je er graag meer over. Geheel vrijblijvend.

De raamfotoshoot is ook leuk in andere situaties. Bijvoorbeeld als je kindje 1 wordt en je wilt daarvan mooie gezinsfoto’s. Misschien wil je als gezin gewoon een tastbare herinnering voor later aan deze gekke tijd samen thuis. Breng je een raambezoek aan je (ernstig) zieke opa of oma en wil je graag samen op de foto? Of heb je een ander dierbaar moment dat niet kan wachten tot na de Corona crisis om vastgelegd te worden? Laat het me weten en stuur een berichtje hieronder…Ontmoeten we elkaar binnenkort aan jullie woonkamerraam?

LIVINGmemories fotografie – fotograaf in Ter Aar, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Zuid-Holland. Trouwfotograaf, gezinsfotograaf, familiefotograaf, zwangerschapsfotograaf, newbornfotograaf etc.

Voor spontane foto’s waarin je jezelf herkent. Dankzij een ontspannen, niet geposeerde, fotoshoot. In de studio of op locatie. Kies voor een ervaren gediplomeerd Vakfotograaf met specialisme Portretfotografie
.