4 tips: maak zelf mooie kinderfoto’s in de vakantie | LIVINGmemories fotografie

De vakantie staat voor de deur. Tijd om lekker te genieten met je gezin…en meer tijd dan anders om mooie foto’s te maken van je kinderen. Wil je graag leren om mooiere kinderfoto’s te maken in de vakantie? Ik geef je in dit blog graag 4 praktische tips voor een mooi kinderportret….

Tip 1  Neem het standpunt van je kind in
Blijf niet staan, maar zak door je knieën of beter nog ga liggen op je buik. Zodat je op dezelfde hoogte bent als je kind. Zo kun je een veel interessantere foto maken dan wanneer je van boven fotografeert!

gezinsfotoshoot-alphen-aan-den-rijn-livingmemories-fotografie-34

Tip 2  Kom dichtbij en focus op de ogen
Hoe dichterbij je komt, des te beter. Zoom niet in, maar loop zelf zo dichtbij als je kunt. Alle ‘afleiding’ van de omgeving is dan niet te zien op de foto. De aandacht gaat  volledig naar het kind. En zorg dat je altijd focust op de ogen. Je foto kan heel mooi zijn, maar dan is het toch heel jammer als de ogen onscherp zijn.

gezinsfotoshoot-alphen-aan-den-rijn-livingmemories-fotografie-41

Tip 3 Laat je kind lekker spelen en klets samen
Laat je kind niet speciaal gaan zitten voor de foto, want dat gaat vaak niet lang goed. Kinderen hebben maar een beperkte concentratiespanne. Binnen no-time zijn ze afgeleid door ‘leukere’ dingen dan op de foto gaan 😉 Pak dus je camera erbij, als je kind lekker aan het spelen is en ga er rustig bij zitten. Speel wat mee en kijk goed. Je krijgt vanzelf de kans om een mooie foto te maken. Klets wat over het spelletje en stel af en toe een vraag. Je kind zal opkijken en dat is een prachtig moment voor een foto.

gezinsfotoshoot-alphen-aan-den-rijn-livingmemories-fotografie-19

Tip 4 Zorg voor contact als je meer kinderen hebt
Heb je meerdere kinderen, laat ze dan samen spelen. Vraag ze om  naar elkaar te kijken, elkaar een knuffel te geven, vaak moeten ze dan lachen. Een top fotomoment. Het resultaat is een vrolijke, spontane en ongeposeerde foto. En dat is wat je wilt toch?

gezinsfotoshoot-alphen-aan-den-rijn-livingmemories-fotografie-28-vk

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips te geven. Maar wanneer je deze 4 tips toepast, zul je waarschijnlijk al betere en leukere foto’s gaan maken dan voorheen. En natuurlijk is het een kwestie van oefenen, oefenen. Heel veel plezier en succes! En natuurlijk een fijne vakantie….

Wil jij heel graag mooie spontane foto’s van jouw kinderen, gezin of familie?
Lekker buiten op een mooie locatie of in mijn fotostudio? Het is ook mogelijk om een fotoshoot op zondag te boeken. Vraag me naar de mogelijkheden. Ik vertel je er graag meer over. Geheel vrijblijvend…ontmoeten we elkaar binnenkort?

Ja ik wil graag meer informatie

LIVINGmemories fotografie – fotograaf in Ter Aar, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Zuid-Holland. Trouwfotograaf, gezinsfotograaf, familiefotograaf, zwangerschapsfotograaf, newbornfotograaf etc.

Voor spontane foto’s waarin je jezelf herkent. Dankzij een ontspannen, niet geposeerde, fotoshoot. In de studio of op locatie. Kies voor een ervaren Vakfotograaf met specialisme Portretfotografie (Fotovakschool)