4 tips voor spontane herfstportretten van je kind | LIVINGmemories fotografie

Herfstfotoshoot in het bos_LIVINGmemories fotografie

Gezinsfotograaf in Alphen aan den Rijn, Ter aar en Nieuwkoop

De herfst is aangebroken. En wat is dit seizoen toch mooi. Met de laagstaande zon en al die mooie gele, oranje, rode en bruine tinten kun je zelf hele leuke foto’s van je kind maken. En welk kind houdt niet van spelen met bladeren en takken, dus veel plezier en mooie foto’s gegarandeer
d. Ik geef je 4 tips voor mooie herfstfoto’s van jouw kind(eren):

Tip 1: Kies een goede locatie
Eigenlijk zijn veel locaties geschikt, als er maar veel bomen zijn en bladeren op de grond liggen. Dit kan zijn in een park of bos zijn maar ook aan een meertje of plas (ook heel mooi). Let er bij je keuze wel op, dat het er veilig is voor je kind. En dat je kind er de ruimte heeft om te spelen.

Tip 2: Spelen spelen spelen
Laat je kind lekker spelen. Geef ook eens een klein opdrachtje: zoek eens een paar mooie herfstblaadjes, kastanjes of een grote tak. Of pak zoveel mogelijk blaadjes en gooi die in de lucht. Maak, terwijl je kind dat doet, spontane foto’s. En als je vraagt om de blaadjes of tak aan je te laten zien, schiet jij gauw een mooie foto met blik in de camera. Laat je kind ook eens op zijn buik of rug in de blaadjes liggen. Vaak vinden ze dat superleuk!

Wil jij herfstfoto’s met je hele gezin? Vraag me naar de HERFST minishoots op 10 en 31 oktober.

Tip 3: Kom dichtbij
Fotografeer het liefst dichtbij en op ooghoogte van je kind. Zo gaat alle aandacht naar hem of haar. En bovendien wordt automatisch ook de achtergrond van je foto wat onscherper (heel mooi).

Dit effect kun je versterken door je camera eens van de automatische stand af te halen en op de A stand (diafragmavoorkeur) te zetten. Door je diafragma flink te openen (klein F getal bv F3,2), krijg je extra onscherpte in de achtergrond (en krijgt het portret zelf nog meer de aandacht). Wil je hier meer over weten, stuur me gerust een berichtje.

Tip 4: Fotografeer bij laagstaande zon
Ga aan het einde van de middag naar buiten met je kind. Een uur voor zonsondergang bijvoorbeeld. Dan geeft de laagstaande zon een prachtige, magische, warme oranje gloed aan je foto’s. Voor nog meer herfstsfeer en -gevoel.

Spontane, ongeposeerde, frisse gezinsfotografie in Ter Aar, Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn.

Geniet van dit prachtige seizoen, lekker naar buiten samen, veel foto’s maken en daarna genieten van een heerlijke warme chocolademelk met slagroom, mmmmm..

Wil je graag mooie herfstfoto’s met je hele gezin?
Herken je dat ook? Dat je als ouder veel foto’s van je kind(eren) maakt, maar er zelf eigenlijk nooit bij staat? Jammer. Op zaterdag 10 en 31 oktober a.s. verzorg ik HERFST minishoots op een wel hele mooie locatie in de gemeente Nieuwkoop. In 20 minuten maak ik een serie superspontane foto’s van het hele gezin. Er zijn nog wat plekjes vrij. Iets voor jou?

LIVINGmemories fotografie – fotograaf in Ter Aar, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Zuid-Holland. Trouwfotograaf, gezinsfotograaf, familiefotograaf, zwangerschapsfotograaf, newbornfotograaf etc.

Voor spontane foto’s waarin je jezelf herkent. Dankzij een ontspannen, niet geposeerde, fotoshoot. In de studio of op locatie. Kies voor een ervaren gediplomeerd Vakfotograaf met specialisme Portretfotografie
.