F.A.Q.

Waar vindt de fotoshoot plaats?
We kunnen foto’s maken in mijn studio aan huis met een witte of donkere achtergrond. Of eventueel op een door jullie te kiezen locatie, bijvoorbeeld in een tuin of bos, aan het water of strand. Ik denk graag met je mee. Ik maak foto’s in verschillende houdingen of opstellingen en je kunt ook zelf aangeven welke foto’s je graag zou willen.

Heb je kledingtips voor de fotoshoot?
Trek in ieder geval iets aan, waarin je je prettig voelt. Kleding heeft wel invloed op het resultaat van de fotoshoot. Een paar tips. Zorg voor rust in de kleding. Vermijd drukke prints of grove structuren. De aandacht moet niet naar de kleding gaan. Zoek bijvoorbeeld een shirt, blouse of jasje uit in een kleur die past bij je ogen, waardoor ze nog meer opvallen. Kom je met een groep, dan kun je de kleding op elkaar afstemmen. Iedereen in het wit met jeansstof, allemaal in verschillende blauwtinten of iedereen in jeansstof met daarbij eenzelfde kleuraccent (bijvoorbeeld een jasje in het rood, een ander rode schoenen of andere rode accessoires). Of stem de accentkleur af op de accentkleur in je interieur.

Kan ik een afdruk op fotopapier, canvas, dibond, hout of ander materiaal bestellen?
De hoge resolutie foto’s blijven normaal gesproken in eigendom van LIVINGmemories en worden voor altijd bewaard. Ik verzorg graag nabestellingen, vergrotingen voor aan de muur of mini-albums. Maximaal drie weken na de fotoshoot ontvang je alle lage resolutie beelden (met copyright als watermerk) zodat je een selectie kunt maken voor de afdrukken. Deze fotobestanden mag je zelf opslaan op je pc en vrij delen met familie, vrienden of bijvoorbeeld op social media. Ook ontvang je een overzicht met de mogelijkheden en tarieven voor het afdrukken op fotopapier, canvas/dibond/hout/ander materiaal of het maken van een foto-album. Nadat ik de bestelling heb doorgegeven aan het fotovaklab, heb ik deze meestal binnen een week in huis.

Ik wil graag beelden in hoge resolutie ontvangen, kan dat?
Je kunt enkele of meerdere beelden in hoge resolutie afkopen. Deze beelden mag je dan vrij gebruiken. Je kunt er zelf een digitaal boek mee samenstellen, een vergroting op bijvoorbeeld canvas laten maken of nabestellingen doen voor de familie. Maar let op: ik laat foto’s afdrukken bij een fotovaklab met hoge kwaliteitseisen. Wanneer je de foto’s zelf laat afdrukken bij bijvoorbeeld Hema of Kruidvat, dan betaal je minder. Maar dat zie je wel degelijk terug in mindere kwaliteit inkt of mindere kwaliteit papier of canvas. Je zult zien dat het resultaat minder mooi is of dat je afdrukken door de jaren heen minder mooi blijven. Dit is een risico dat je zelf draagt.

Worden de foto’s ook op jouw website geplaatst?
Ik toon in al mijn (marketing)communicatiemiddelen voorbeelden van mijn werk, maar altijd met een watermerk erin en in een lage resolutie/kwaliteit. Iemand anders kan dus nooit met de foto’s aan de haal. Bij foto’s  plaats ik, vanuit privacy oogpunt, nooit namen van klanten. Heb je hiertegen bezwaar, dan kun je aangeven.

Staat jouw vraag niet in dit f.a.q. overzicht? Stel me je vraag via het contactformulier.

Abonneer je op de nieuwsbrief…en ontvang steeds (als eerste) gratis voordelen op fotoshoots en handige tips (om zelf de mooiste foto’s te kunnen maken).

LIVINGmemories fotografeert o.a. in Ter Aar, Nieuwkoop, Alphen aan den rijn, Noorden, Nieuwveen, Zevenhoven.  In de studio of op locatie. Kies voor een ervaren Vakfotograaf met specialisme portretfotografie (Fotovakschool)